Algemene voorwaarden

Wij werken continu aan het verbeteren van PosiLief. Wij vinden namelijk dat alles altijd beter kan. Dus kunnen ook de algemene voorwaarden beter, makkelijker en leuker.

Posilief.nl: online gemak voor meer offline geluk
Algemene voorwaarden… dat zijn toch die regeltjes die niemand leest? Inderdaad, meestal wel, maar in dit geval is het anders. Van deze algemene voorwaarden word je wel blij. Al onze voorwaarden zijn vóór jou geschreven en niet om tégen jou gebruikt te worden. Waarom? Omdat we geloven in wat we doen, in onze service en in onze producten.

 

1. De uitgangspunten van PosiLief

– Klant is Koning (of Koningin)
– We streven naar blije klanten
– Met onze service gaan we voor 100% tevredenheid

 

2. Wie is PosiLief?

 1. Adres
  Deze algemene voorwaarden horen bij PosiLief. PosiLief is een webwinkel. Ons vestigingsadres/ afhaaladres is: 

PosiLief

Hoofdstraat 80

7061 CM Terborg 

Het correspondentie-adres (en ook het adres waarnaar eventueel een retourzending gestuurd kan worden), is:

PosiLief

Holserweg 4

7075 DW Etten (Gld)

 

 1. De PosiLief nummers
  KvK nummer: 76231259
  btw-nummer: NL003062411B51
  KNAB: 0259759686
  IBAN:  NL 06 KNAB 0259759686
  BIC: KNABNL2H

 

 1. Contact
  Heb je vragen, wil je een tip geven of is er een andere reden waarom je contact met ons wil hebben, dat kan! We vinden het leuk als je mailt of appt. We zullen uiterlijk binnen twee werkdagen reageren.

Stuur een e-mail naar info@posilief.nl. Liever een appje sturen? Dat kan ook. Ons telefoonnummer is 06-51887495.
Op onze contactpagina staan alle contact mogelijkheden op een rijtje. 

 

3. Wanneer zijn deze voorwaarden van toepassing?

 1. Consumenten
  Deze algemene voorwaarden zijn alleen van toepassing wanneer een consument iets bij ons koopt of met ons een overeenkomst sluit. Een consument is een particulier, dus niet een bedrijf.
 2. Aanbod en Koop
  Deze voorwaarden zijn van toepassing wanneer je iets bij ons koopt of wanneer je een andere overeenkomst met ons sluit. Je koopt iets of plaatst een bestelling bij ons wanneer je op de knop drukt (waarmee je iets bestelt of koopt). Wij doen ons best om deze Algemene Voorwaarden onder je aandacht te brengen. Zo staan ze onderaan elke pagina onder de link Algemene voorwaarden en vragen we je tijdens het bestelproces om akkoord te gaan met deze Algemene Voorwaarden. 

 

4. De overeenkomst

 1. veilig kopen
  Als je iets koopt bij PosiLief dan doe je dat in een veilige web-omgeving. Onderaan deze Algemene Voorwaarden gaan we daar wat dieper op in.
 2. Bevestigen
  Zodra je een bestelling bij ons hebt geplaatst ontvang je per mail een orderbevestiging. Op deze orderbevestiging staat alle benodigde informatie. De meeste informatie vind je trouwens ook op onze site. We vragen je om deze (digitale) bon goed te bewaren. 
 3. Verzenden
  Zodra een bestelling bij ons de deur uit gaat ontvang je een mail met daarin een track & trace code wanneer het een pakket betreft, zodat je zelf jouw bestelling kunt volgen. Voor brievenbuspost hebben we helaas (nog) geen track & trace code, maar we laten je nog steeds weten wanneer we jouw bestelling op de post hebben gedaan. 
 4. E-mails niet ontvangen 
  Heb je een mail niet ontvangen neem dan even contact met ons op zodat we het recht kunnen zetten. Tip: kijk ook even in je ‘spambox’.  

 

5. Betalen

Betalen kan bij PosiLief via i-Deal en PayPal. Nadat je de bestelling bij ons hebt geplaatst kun je in stap 3 kiezen voor de bank waar jij een bankrekening hebt. Je komt vervolgens terecht in de beveiligde internetbankieren-omgeving van jouw bank en kunt vervolgens op de voor jou bekende manier betalen.

 

6. Retourneren/terug sturen

De wet noemt het ‘recht van ontbinding’, maar wij noemen het gewoon terug sturen of retourneren. Heb je een product ontvangen, maar heb je spijt of is het niet wat je ervan verwacht had, dan mag je het retourneren. 

Samenvatting
Bij PosiLief mag je alle producten retourneren, we storten het geld gewoon retour. We maken echter één uitzondering, namelijk we accepteren geen producten retour die je hebt gekocht in de SALE. 

 1. Alles retourneren!
  Ja, dat lees je goed. Bij PosiLief, mag je alle producten retourneren als ze in originele en onbeschadigde staat verkeren (behalve SALE-producten). 
 2. Binnen 14 dagen retourneren
  Binnen 14 dagen mag je alles retourneren.
 3. reden van retourneren
  Hoewel we natuurlijk graag willen weten waarom je iets wilt terugsturen hoef je de reden bij ons niet op te geven. “Nou, gewoon daarom”, is voor ons reden genoeg.  
 4. Hoe kun je iets terugsturen?
  Als je iets wilt terugsturen is de snelste manier om ons even een mailtje te sturen met daarin het ordernummer of bestelnummer, je achternaam,en het productdat je zou willen retourneren. Wij leggen vervolgens uit hoe je het product terug kunt sturen. We zullen het je zo gemakkelijk mogelijk maken. Je mag natuurlijk ook even een whats app sturen (06-51887495). 

De wet verlangt van ons dat we een zogenaamd ‘modelformulier voor ontbinding’ aanbieden op onze site. Deze vind je onderaan de pagina in de shop. De wet is tenslotte de wet. Maar een simpel mailtje of een App is echt veel sneller 🙂

 1. Terugsturen
  Zorg ervoor dat je het product in een geschikte verpakking terugstuurt, zodat het onderweg niet stuk kan gaan. Bijvoorbeeld in de verpakking waarin wij het ook naar jou toe hebben gestuurd. Stuur de producten compleet terug. Heb je vragen over de verzending en hoe je dit het beste aan kunt pakken, neem gerust CONTACT met ons op en we loodsen je er doorheen. We maken het graag zo makkelijk mogelijk.
 2. Kosten voor het terugzenden

De kosten voor het retourneren van de producten betaal je zelf. Dit kun je regelen via de PostNL app of bij een PostNL punt bij jou in de buurt.
NB: ruilen is niet mogelijk. Je kunt uiteraard wel een nieuwe bestelling plaatsen.

 1. Geld terug
  Zodra de producten bij ons retour zijn storten wij binnen 10 werkdagen na ontvangst je geld op je rekening. We storten de volgende bedragen terug: a) de kosten van de producten die retour zijn gekomen. b) de verzendkosten héén, MITS je alle producten van de betreffende order hebt teruggestuurd. 
 2. Misbruik
  We geloven in mensen en nog meer in onze klanten. Het is helemaal niet erg om spijt te hebben van een aankoop of een product te willen ruilen. We maken je graag blij.

Deze algemene voorwaarden zijn soepel. En van deze ‘soepelheid’ zouden mensen wel eens misbruik kunnen maken. Om dat te voorkomen kunnen we ervoor kiezen om bepaalde mensen de volgende keer niet meer de gelegenheid te geven om bij ons te bestellen. Maar goed, dan moet je het wel heel bont maken. 

 

7. Levering/ Afhalen

 1. Kosten
  Verpakkingskosten zijn al bij de totaalprijs inbegrepen.

Wij verzenden onze pakketten gratis bij besteding vanaf €60,-. Voor het van bestellingen onder de €60,- hanteren we de volgende tarieven:

 • Brievenbuspost (envelop) €1,95
 • Brievenbuspakket (kartonnen doos, tot 2 kilo) €4,00
 • Pakketpost  (tot 10 kilo) €6,75
 • Bestellingen vanaf €60,-  = GRATIS verzenden!                                                         Op afspraak (!) kun je de bestelling ook gratis afhalen in de winkel in Terborg (Gld). 

 

 1. Milieuvriendelijke verpakking
  We rekenen geen verpakkingskosten. We versturen de producten wel vaak in gerecyclede verpakkingen, omdat dit beter is voor het milieu. Het kan zijn dat je aan de doos kunt zien dat het hergebruikt is. Ook het witte of groene vulmateriaal is milieuvriendelijk. Het is van mais gemaakt en zijn biologisch afbreekbaar. Je mag het daarom bij het gft-afval doen. De schuimpjes lossen zelfs op in water. Soms hergebruiken we deze schuimpjes, wanneer dat kan. PosiLief verzendt graag op de meest milieuvriendelijke manier.

 

 1. Cadeautje!
  Bestel je bij ons voor een cadeau voor iemand anders? Via het opmerkingenveld in je winkelwagen kun je laten weten welk product je graag als cadeau ingepakt wil hebben. Dat doen we gratis. Zo zijn wij. PosiLief doet niet zo moeilijk en voor de ontvanger van het cadeau is het extra leuk!

 

 1. Verzenddatum
  We versturen de bestellingen zo snel mogelijk. Meestal op maandag, woensdag en vrijdag. Op zaterdag en zondag verzenden we dus niet. De levering vindt dus plaats binnen 1 tot 3 werkdagen.

 

 1. Ontvangst
  Wanneer je het pakket ontvangt is afhankelijk van onze verzendmaatschappij. Meestal is dat de volgende dag. Je ontvangt van ons na verzending wel meteen een track & trace code, zodat je zelf het pakket kunt volgen en kunt zien wanneer het bij jou bezorgd zal worden. Voor brievenbuspost hebben we (nog) geen track & trace code. Meestal is de post er 1 dag, nadat we het verzonden hebben, maar bedenk dat PostNL op zondag niet bezorgt.

 

 1. Beschadigd of nooit aangekomen?
  Heb je het product beschadigd ontvangen of is het pakket nooit bij jou aangekomen? PosiLief gaat het voor je oplossen! Neem even CONTACT met ons op, zodat we je een passende oplossing kunnen bieden.

 

8. Garantie en Conformiteit

Het spreekt voor zich dat je altijd recht hebt op een goed product. Is er toch iets mee aan de hand dan lossen wij het voor je op want bij ons mag je een product altijd retourneren. Zie ook artikel 6. 
Voldoet een product toch niet aan de redelijke verwachtingen die je van het product mocht hebben? Werkt het product niet zoals zou moeten of gaat het eerder stuk dan je had mogen verwachten en was er dus eigenlijk altijd al iets mis met het product? Dan is het product ‘non-conform’. Dat noemen we ook wel wettelijke garantie. Wij zijn als verkoper verplicht om een passende oplossing te bieden, zoals het repareren of vervangen van het product. Maar ja, PosiLief doet niet zo moeilijk, dus het is voor ons een overbodige regel. Toch waren we verplicht dit expliciet te melden. Hierbij hebben we dat gedaan.

 

9. Klachtenregeling

We doen er alles aan om het aankoopproces zo probleemloos mogelijk te laten verlopen, maar we kunnen helaas niet alles voorkomen. Heb je een klacht? We zouden het zeer op prijs stellen als je ons de kans geeft het weer op te lossen.

Zo gaan we te werk:

–    Heb je een klacht, laat dit zo snel mogelijk aan ons weten. Omschrijf je probleem zo duidelijk mogelijk, zodat wij een goede oplossing kunnen vinden. Onze contactgegevens vind je HIER  

–    Nadat we je klacht hebben ontvangen, gaan wij op zoek naar de beste oplossing. Binnen uiterlijk twee werkdagen krijg je antwoord van ons. Je hoort van ons welke oplossing we bedacht hebben of hoeveel tijd we nog nodig hebben om het probleem te verhelpen.

En tot slot nog iets over veiligheid …

 

Hoe veilig is PosiLief.nl?

Het korte antwoord: heel veilig

Het (iets) langere antwoord: PosiLief vindt veiligheid zeer belangrijk om het simpele feit dat wij persoonlijk ook alleen maar kopen bij webwinkels die hun veiligheid goed op orde hebben. Daarom hebben we de gehele PosiLief-site beveiligd (inclusief de overdracht van jouw persoonlijke NAW (naam, adres, woonplaats) gegevens en de verbinding tussen de laatste stap van het winkelen en jouw i-DEAL-bankpagina) met een SSL-certificaat. 

SSL is een afkorting voor Secure Socket Layer. SSL is een technologie voor het maken van geëncrypteerde (versleutelde/beveiligde) verbindingen tussen een webserver en een (jouw) internetbrowser. Deze verbinding verzekert jou dat ALLE data tussen de webserver (PosiLief.nl) en jouw browser geheim blijft voor kwaadwillende buitenstaanders en dus niet gestolen of onderschept kan worden. SSL is een standaard die door miljoenen, goed beveiligde, websites wordt gebruikt zodat jij met een rustig gevoel kan shoppen. 

 

Zelf de beveiligde verbinding controleren:

Je kunt zelf de beveiliging van de verbinding controleren door even de adresbalk in de browser te bekijken. Er staat: https://www.posilief.nl. Deze letter ‘s’ staat voor secure, ofwel ‘veilig’ in het Engels. Bij de meeste browsers zie je dan ook een slotje in de adresbalk of links onderin het browserscherm. Dit is dezelfde ‘s’ die je ook ziet wanneer je inlogt bij je bank. 

 

En verder …

Veiligheid gaat natuurlijk verder dan alleen maar een ‘s’ in de adresbalk van je browser. Veiligheid is ook bereikbaar zijn en weten met wie je te maken hebt. Dan is het goed te weten dat al onze gegevens gewoon online staan. Onze adresgegevens, ons telefoonnummer, ons KvK- en BTW- nummer en onze bankgegevens vind je HIER

Kortom, PosiLief is heel veilig 🙂