Valentijnsdag

Boukje Budel | 04 November, 2020


     
      Valentijnsdag

Eerlijk gezegd... heb ik niet zoveel met Valentijnsdag. Waarschijnlijk denken nu een aantal mensen dat dit niet zo slim is om te zeggen als ondernemer. Omdat dit één van de dagen is waar je je marketing op los zou moeten laten om zo extra omzet te genereren. Natuurlijk vind ik het ook fijn om geld te verdienen. Ik ben niet gaan ondernemen om als vrijwilliger aan de slag te zijn. En hoewel ik een aantal feestdagen ontzettend leuk vind, heb ik moeite met dagen als deze. Begrijp me niet verkeerd. Als kind en tiener hoopte ik uiteraard ook op een kaart. En keek ik stiekem uit naar het moment dat de postbode was geweest. Want wie voelt zich nou niet gevleid als iemand je (meer dan) leuk vindt?

En ja, ik vind het ook leuk als mijn man een keer een bos bloemen voor me meeneemt.

En samen uit eten gaan, daar geniet ik heel erg van. Maar dan liever op een willekeurige dag, of op onze trouwdag bijvoorbeeld. Waarom? Nou, omdat ik niet zo kan genieten van een bos rozen, waarvan ik weet dat er de hoofdprijs voor is betaald. Want ja, rond deze dagen gaat de prijs van een roos ineens ontzettend omhoog. (Sorry bloemenverkopers, voor de deze antireclame). En in de restaurants is het vaak zo druk dat je niet echt rustig kunt praten. Hiermee wil ik helemaal niet zeggen dat we elkaar niks meer moeten geven, of dat we geen uitjes zouden moeten plannen met de mensen die we liefhebben. In tegendeel…

Ik ben PosiLief juist gestart om

mensen te inspireren om meer naar elkaar om te kijken, goede gesprekken met elkaar te hebben, met elkaar te lachen en elkaar handgeschreven kaarten en mooi verpakte cadeautjes of belevenissen te geven. Alleen hoeft dat, in mijn ogen, niet per se op een dag als Valentijnsdag. Behalve als je stiekem heel erg verliefd bent op iemand die je dat anoniem wil laten weten. Maar ja, dan is het wel weer zonde om geld uit te hebben geven. Hij of zij weet tenslotte niet van wie het komt.

Het is niet mijn bedoeling om Valentijnsdag, misschien wel jouw favoriete feestdag, in een slecht daglicht te zetten, hoor. Want hoe ik er ook over denk, iedereen bepaalt zelf of ‘ie eraan mee doet, of niet. En natuurlijk begrijp ik dat ondernemers deze dag aangrijpen om hun omzet een boost te geven. Alleen met PosiLief doe ik het niet.

Kortom:

Waar mijn verhaal in het kort op neer komt, is dat ik het altijd een goed moment vind voor een lieve kaart of een cadeau. En dan ook het liefst niet anoniem. Laat de mensen om je heen weten dat je aan ze denkt. Maak er iets gezelligs van samen en vier het leven. Altijd!

Mocht je wel iets krijgen, geven of gaan doen de 14e, dan wens ik je natuurlijk heel veel plezier!

Laat een reactie achter (alle velden verplicht)

Reacties worden goedgekeurd voordat ze worden weergegeven.