De Socialbox

Boukje Budel | 20 May, 2020


     
      De Socialbox

De wat?

De Socialbox. In het kort: Een houten kistje met plek voor 1 of meerdere mobiele telefoons.

Waarom?

Je herkent het vast wel. Tijdens een etentje met vrienden wordt er het eerste half uur gezellig bij gekletst en heel wat af gelachen. Na dat half uur pakt de eerste persoon zijn telefoon uit zijn zak of tas (als deze al niet op tafel lag……). En daarna volgen er nog een aantal mensen. Nog tijdens het hoofdgerecht is bijna iedereen verzonken in zijn of haar telefoon. Druk met zaken die op dat moment best even zouden kunnen wachten. Jullie zijn tenslotte uit eten, of zitten met z’n allen bij iemand thuis. Het doel was natuurlijk lekker bij praten onder het genot van een hapje en een drankje. En waarschijnlijk is het ook best gezellig, maar toch is het zonde dat er geen volle aandacht is voor elkaar. Een goed gesprek, oprechte interesse in elkaars leven en uiteraard lachen om elkaars grappen.

Of….

Op je werk zit je met een aantal mensen in dezelfde ruimte of deel je een kantoor. Er wordt hard gewerkt en regelmatig vindt er overleg plaats. Maar er is altijd een collega die wel heel vaak zijn of haar telefoon raadpleegt en minutenlang Appt, de Social Mediakanalen checkt, een spelletje speelt, en nog een keer alle sociale mediakanalen door scrolt. Hierdoor is niet iedereen altijd even productief. En de sfeer wordt er ook niet beter op.

 

Het kan ook zijn….

Dat je thuis werkt en moeite hebt om gefocust te blijven. Je bent snel afgeleid door berichtjes die binnen komen, nieuws op Social Media en de verleiding om tussendoor een spelletje te spelen, is groot. Of je bent tijdens het doen van, bijvoorbeeld, huishoudelijke klussen steeds geneigd om je telefoon te pakken om te zien of je al iets 'belangrijks' hebt gemist, waardoor je achter de feiten aanloopt en je taken niet gedaan krijgt.
 
Dit zijn zomaar wat voorbeelden die je hoogstwaarschijnlijk wel bekend voorkomen. Vervelend, althans, zo ervaar ik het. Als jij dat ook zo voelt, lees dan verder.

De oplossing:

De smartphone neemt veel ruimte in. Het zorgt dat we minder creatief kunnen zijn en dat we meer stress ervaren dan nodig. Met de Socialbox geef je jezelf ruimte om weer contact te maken. Met jezelf of met een ander. De Socialbox is uniek Dutch design. Handgemaakt uit één stuk puur essenhout en met liefde voor elk detail. Ieder met een eigen nerf en tekening. Dit is heel bijzonder en versterkt de waarden van de box. Er zijn geen lijm of andere verbindingen gebruikt. Eenvoud en balans vormen de basis voor het ontwerp. Het gebruik is dan ook simpel.
 
Voor de Socialbox:
Leg de smartphone(s) in de Socialbox, steek de kaarsjes aan en geniet van een momentje offline zijn. Twee roestvrijstalen shutters vormen het middelpunt van het ontwerp. Door de shutters over de kaarsjes te schuiven geef je aan het Socialbox moment af te sluiten. Inclusief 2 handgemaakte kaarsjes op sojabasis.
'' link naar Socialbox '' 
Voor de Socialbox single:
Leg jouw smartphone onder de Socialbox single, steek het kaarsje aan en voel de ontspanning. Focus op je taak en geniet van jouw offline moment. Onder de Socialbox single is plek voor één smartphone. Inclusief één handgemaakt kaarsje op sojabasis.
'' link naar de single box '' 
 
Dus… heb jij ook behoefte aan ontspanning, tijd voor jezelf? Of zin in een gezellige avond met anderen zonder constant het gebruik van mobiele telefoons om je heen? Dan is de Socialbox misschien wel DE oplossing voor jou.

Laat een reactie achter (alle velden verplicht)

Reacties worden goedgekeurd voordat ze worden weergegeven.